Hvid Tara Praksis -Weekendkursus med Khenpo Acharya Tsundu Tharchin 2. – 4. juni

BiografiAcharya Tsundu Tharchin blev munk i Benchen klostret som 16 årig og gennemførte et tre-årigt studie i rituel praksis under vejledning af H.E. Sangye Nyenpa Rinpoche og Ven. Tenga Rinpoche. Da han var 19 år, blev han sendt til Karma Shri Nalanda Institut for højere buddhistiske studier i Rumtek. Her studerede han i 12 år og erhvervede en Acharya grad i 2007. Efter at have undervist et år på instituttet i Rumtek, vendte han tilbage til Benchen i 2008 for at undervise klostrets munke. Udover de klassiske filosofiske studier er Tsundu Tarchin nu i gang med en international mastergrad ved Asia/Afrika Instituttet i Hamburg.

Hvid Tara Praksis: Arya Tara er en tidligere Buddha, som lovede altid at genfødes i en ren kvindelig form, for at hjælpe væsener til at nå oplysning. Der er 21 aspekter af Tara. Den Hvide Tara står især for langt liv og dermed lang dharma praksis. Ved at meditere på Hvid Tara får vi hjælp til at fjerne indre og ydre forhindringer på vejen til oplysning.

Hvid Tara var vor elskede Ven. Tenga Rinpoches kærne-praksis. Derfor er det en stor velsignelse, at Khenpo Acharya Tsundo Tharchin, som har studeret hos Ven. Tenga Rinpoche i mange, mange år, vil holde et intensivt kursus for os om denne praksis. Er du ny og vil være lidt på forkant med det hele, så kan du finde en inspirerende artikel om Hvid Tara Praksis på denne adresse http://buddhaweekly.com/swift-healing-white-tara-rapid-path-long-life-merit-wisdom-health/

Søndag 4. juni afsluttes kurset med en kort Hvid Tara Puja, som Ven. Tenga Rinpoche har skrevet. Det er fra kl.13.30 til 14.00, og inden Guru Rinpoche Puja, som starter kl.14.00 og slutter kl.16.00

Tid: Fredag 2.juni kl. 19 – 20.30 – undervisning Lørdag 3. juni kl. 13- 15.00 og kl. 16.00 -18.00 – undervisning

Søndag 4. juni kl. 13.30 – 14.00 – kort Hvid Tara Puja skrevet af Tenga Rinpoche

Søndag 4. juni kl. 14.00 – 16.00 – Guru Rinpoche Tsok Puja

Pris: Hele kurset: 400 kr.for medlemmer – ikke medlemmer 500 kr.

Pr. session: 150 kr. for medlemmer – ikke medlemmer 200 kr. Arrangementet søndag 4. juni er gratis, men medbring lidt tsok (slik, frugt, kager etc.) hvis du vil være med til Guru Rinpoche Puja.

 

Mahamudra kursus hver anden mandag med Lama Dorji

Hver anden mandag leder Lama Dorji en studiegruppe, hvor han gennemgår den klassiske tekst “Clarifying the Natural State“. Teksten er forfattet af Dakpo Tashi Namgyal i det 16. århundrede.

Det er en praksis-manual for både lærer og elev, som – på en enkel og metodisk måde – redegør for vejen fra mindfullness til fuldstændig oplysning.

Dakpo Tashi Namgyals tekst anses som helt unik – fordi den præsenterer dybe, oprindelige instruktioner til Mahamudra, kombineret med råd og vejledning, baseret på hans egne erfaringer, om hvordan man fjerner forhindringer og opnår hurtige fremskridt.

Teksten er udgivet i bogform på tibetansk af Khenchen Trangu Rinpoche, og oversat fra tibetansk til engelsk af Erik Pema Kunsang. Bogen kan købes hos Saxo for 188 kr.

Kurset er en kombination af filosofi og praktiske meditationsøvelser. Det foregår hver anden mandag fra kl.19.00 – 20.30. Bjarke Aage oversætter til dansk. Bidrag: 50 kr. (til oversætter). Næste gang er mandag den 29. maj.

 Posted on : 24/01/2017 - Last updated on May 24, 2017