Velkommen til Sangye Tashi Ling/Karmapa Trust

Sangye Tashi Ling: Haven hvor Buddhas lære gror, er et studie- og meditationscenter , som følger Karma Kagyu traditionen inden for tibetansk buddhisme. Centrets spirituelle overhoved er Hans Hellighed den 17. Karmapa, Ogyen Dodrul Trinle Dorje. Den spirituelle og rituelle ledelse varetages af Hans Hellighed Karmapas udsendte i Danmark, Arychara Lama Dorji.

Sangye Tashi Ling drives af foreningen Karmapa Trust, hvis bestyrelse er demokratisk valgt og udgør den verdslige ledelse. Foreningen er desuden et statsanerkendt religiøst samfund, med ret til at forestå vielser og bisættelser.

 

 

 

 

Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at centeret nu har fået en fast adresse efter næsten to års “hjemløshed” i lejede lokaler.
Den nye adresse er Gammel Mønt 25, en fin gammel bygning i det indre af København, tæt på Magasin, Kongens Nytorv og Nørreport.

Lokalet opfylder de betingelser, som blev aftalt på generalforsamlingen og det efterfølgende medlemsmøde: central beliggenhed og en husleje på under 7.000 om måneden. Hertil kommer nogle meget smukke og inspirerende omgivelser med en rigtig fin atmosfære.
Bestyrelsen har underskrevet lejekontrakten og betalt depositum og husleje for september måned.
Nu forestår der så et stort arbejde med flytning af vore ting fra depotet og indretning af stedet.
Derfor er vi endnu ikke helt klar til at byde jer velkommen i det nye center. Vi lover dog at skynde os med at gøre os klar, så vi kan vende tilbage med en invitation til en glad og festlig house warming på den nye adresse.

 

 

Lær at meditere

I Sangye Tashi Ling giver vi nye interesserede mulighed for at stifte bekendtskab med grundlæggende buddhistisk tankegang og metoder. Vi favner både de mere rituelle og farverige praksisser, der gør brug af visualiseringer af forskellige Buddha-aspekter og mantraer, og de mere enkle meditationer, der sigter på at bringe ro i sindet ved hjælp af siddestillinger og vejrtrækning. Her vil der være fokus på opmærksomheds-meditation, tibetansk mindfullness.

Metoderne er alle autentiske og fast forankret i den tibetanske buddhisme og de fører samme sted hen; større indsigt i sindets mangefacetterede natur. Ro, tilfredshed, glæde, lykkefølelse osv. træder tydeligere frem, når sindet er bragt til hvile i sig. Centret afholder desuden foredrag om buddhisme for skoler, gymnasier og foreninger.

Program

Centret  har et fast program af studiegrupper og meditations-sessioner. Videre arrangerer centret kurser, hvor vi inviterer Karma Kagyu-mestre, som underviser i buddhistisk filosofi og meditationspraksis.

Tilmeld dig centerets nyhedsbrev ved at udfylde rubrikkerne til højre og få besked i din mailboks om sidste nyt, program, kurser m.m.

 Posted on : 16/05/2016 - Last updated on Sep 8, 2019